Na etykiecie sherry muszą się oczywiście znaleźć pewne informacje. Jednakże wcale nie jest powiedziane, że każda butelka sherry jest oznaczona identycznie – często znajdują się na niej dodatkowe informacje, prowadzące zazwyczaj do głębszej wiedzy, ale niejednokrotnie także do dezorientacji.
Po pierwsze, etykietka musi nam wskazać, jakiego rodzaju wino mieści się w tej butelce – Pedro Ximénez czy może Manzanilla? Obowiązkowe są również nazwa i adres (lub specyficzny kod) bodegi, ilość wina w butelce oraz jego moc. Reszta informacji – dodatkowy opis sherry bądź bodegi czy elementy dekoracyjne to indywidualna sprawa każdego producenta.
Przedstawiony poniżej specjalny znak graficzny powinien się znaleźć na odwrocie butelki, by dać nam pewność, że to sherry zostało prawnie zakwalifikowane jako produkt najwyższej jakości, charakterystyczny dla danego regionu. Hiszpański Consejo Regulador to organ regulujący prawnie nazewnictwo m.in. sherry, wskazując na oryginalność pochodzenia i wytwarzania tego wina. Warto wspomnieć, że regulacje odnośnie „Jerez-Xérès-Sherry" oraz "Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda" pochodzą z lat 30. XX wieku i są zaliczane do najstarszych w Hiszpanii.